Mijn eigen wandelervaring

3-06-24 | Ontspannen

Mijn eigen wandelervaring

 

Het engste van alleen op pad gaan is de definitieve beslissing om het ook echt te gaan doen” – Tim de Voors

Hoe zou het voor je zijn om twee of drie dagen te gaan wandelen? Stel je voor: geen zorgen over het rijden en zeilen thuis, maar gewoon je hoofd leegmaken, stap voor stap, in een prachtige, rustige omgeving.

Je voelt de wind in je haren en geniet van de heerlijke geuren en geluiden om je heen. Je kan je helemaal onderdompelen, zonder je druk te maken over werk, een huis dat opgeruimd moet worden, kinderen die naar een sportclub moeten of boodschappen die nog gehaald moeten worden.

 

Loskomen van alle prikkels en dagelijkse omgeving

Begin vorige week had ik zelf de behoefte om dit weer eens te ervaren. Helemaal op mezelf, met mijn gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Even loskomen van alle prikkels uit mijn dagelijkse omgeving. Het heeft me goed gedaan. In het begin was het wat onwennig, zomaar te lopen. Mijn kritische stem had er wel wat van te zeggen, vooral omdat ik thuis was weggelopen bij het installeren van een keuken die op z’n kop stond. Maar ik besloot dat ik mijn plan mocht trekken en gewoon gaan.

 

Ontspanning

Natuurlijk dacht ik wel even na over alles wat ik achterliet, maar al snel merkte ik hoe fijn het was om een moment voor mezelf te hebben. Zonder precies te weten hoe lang ik zou lopen, begon ik mijn tocht in Vlissingen. Rond vier uur ’s middags vond ik in Westkapelle in een tiny house. Het was druk met Duitse toeristen, maar gelukkig vond ik een slaapplek. Ik ben naar de plaatselijke supermarkt gegaan en heb alleen maar dingen gekocht waar ik op dat moment zin in had. Met een goed boek erbij, een warme douche en tijd om te mijmeren over de eerste wandeldag, voelde ik me al snel ontspannen.

 

Wandelen door de duinen en het bosrijke gebied

De volgende dag voelde ik me veel relaxter. Ik vervolgde mijn wandeling van Westkapelle naar Kamperland. Het kustpad daar is een prachtige combinatie van dijk, duinen en bosrijke gebied. Bij Oranjezon ging ik weer de duinen over en liep het laatste stuk langs het strand. Tijdens deze tweede dag stroomde de creativiteit en vielen er voor mezelf weer stukjes op z’n plek. Heerlijk om hier even uitgebreid de tijd voor te nemen. De dag begon met een regenbui, maar eindigde met een prachtige blauwe lucht en een lonkende zee. Ijskoud maar heerlijk om even te dompelen. Met een tinteling over mn lijf liep ik de laatste kilometers. Heerlijk! Tijdens deze wandeling besloot ik dat dit niet de laatste keer is dat ik zo’n moment voor mezelf neem.

 

Wil jij ook een moment voor jezelf?

Zit jij er ook al langer aan te denken om zelf een paar dagen te gaan wandelen? Om een moment voor jezelf te nemen om te kunnen ontspannen en op te laden? Maar vind je het een stap te ver om alleen te gaan of lijkt het je leuker om met een groep een stuk van het kustpad te lopen? Dan nodig ik je van harte uit om met Esther en mij mee te gaan met de Wandel Retreat langs de Zeeuwse Kust. Het Wandel Retreat vindt plaats van 20 t/m 22 september 2024. Tijdens het retreat krijgt allerlei tips en tricks om optimaal te ontspannen en in het moment te zijn, zowel tijdens de retreat als in je dagelijks leven.

 

Ga je met ons mee?

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×