Van Stress Naar Werkgeluk

Ontdek hoe je voortaan met plezier en focus werkt, zodat je energie hebt voor leuke dingen en je ’s avonds niet uitgeteld op de bank ligt

Stel je eens voor: je bent rustig de dag opgestart en gaat ontspannen aan het werk. Je komt snel in de flow en zit vol creatieve ideeën. Je bedenkt je ineens dat dit een paar maanden geleden heel anders was. Destijds was je in de ochtend gehaast en had je een kort lontje richting je partner en kinderen. Op je werk ‘moest’ je van alles en als je in de avond thuiskwam was je energie op.

”Werk vandaag aan je plezier!” – Loesje

Ik ben Petra

Wil je weer gelukkig zijn in je werk, doen waar je goed in bent en energie overhouden? Ik laat het je graag ervaren.

Ik zie werkgeluk als een manier om te leren over jezelf. En juist omdat we zoveel werkuren maken in ons leven, kun je mooie stappen maken als je jouw werkgeluk centraal stelt.

Gelukkige mensen zijn gezonder, creatiever en kunnen beter met stress omgaan. Ze zijn veerkrachtiger en meer gericht op mogelijkheden en kansen die zich voordoen.

Als je investeert in Werkgeluk, dan zie je dit op alle gebieden in je leven terug.

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven” – Omdenken

Veel mensen die niet gefocust en vermoeid aan het werk zijn, hebben last van de volgende worstelingen. En jij misschien ook wel:

M

Je bent helemaal klaar met ‘zo gaat dat nou eenmaal hier’. Jij hoort tenslotte zelf achter het stuur te zitten, JIJ bepaalt. En deze mindset hou je misschien wel even vol, maar dan breekt het je op: je mist waardering uit de organisatie, daardoor ervaar je continue onrust in je lijf en in je hoofd. En het ergste van alles: je presteert niet zoals je van jezelf verwacht, maar maakt het niet bespreekbaar

M

Gedurende de werkdag verlies je steeds meer energie

M
Tijdens vergaderingen denk je: ‘wat doe ik hier?’
M
Je wil het anders, maar weet echt niet hoe
M
Je hebt het idee dat je steeds van alles moet en dat je to-do-list maar niet korter wordt

Hier sta je nu

Ondanks alles zet je je schouders eronder en je laadt jezelf elke keer weer op om je werk goed te blijven doen. Maar het voelt zwaar en het kost je energie. En of dat nog niet genoeg is, heb je ook steeds vaker last van onverklaarbare fysieke klachten. Soms hoofdpijn en/of rugpijn of last van je maag. Je zit niet lekker in je vel. Je denkt wel eens: ‘Is dit nou het werk wat ik altijd zo leuk vond?’

Je komt moe thuis van werk en merkt dat je minder energie hebt om dingen te ondernemen. Je bent vaker geïrriteerd. En je kan in een split second boos worden. Zo ken je jezelf niet, en je partner en je kinderen ook niet.

Waar je naartoe wilt

Je bent niet de enige die hier last van heeft. Veel hardwerkende professionals die de lat hoog leggen, voor zichzelf en anderen, worstelen hiermee.

Voor jou hoeft dit niet zo te zijn. Er is een manier om ervoor te zorgen dat je stappen zet om weer met plezier naar je werk te gaan. Maar dan wel op een manier dat je genoeg energie overhoudt voor leuke dingen. Zonder uit je slof te schieten. En zonder die continue onrust in je lijf. Met het Coachprogramma van stress naar werkgeluk bereik je dat op een simpele manier én binnen 3 maanden.

Stel je eens voor:

N

 Je staat met energie op en hebt zin in je (werk)dag

N

 Je kent je sterkten en valkuilen in je manier van reageren

N
Je weet hoe je effectief communiceert met elke collega
N
 Je kunt beter je grenzen aangeven en zegt makkelijker “nee”
N
Je doorbreekt vervelende gewoonten zoals: uit je slof schieten, perfectionisme etc.
N
 Je weet hoe je meer uit jezelf haalt
N
Je hebt weer energie voor leuke dingen

Waarom veranderingen zo lastig zijn

Ken je Dagobert Duck nog?

Als hij echt in de problemen zat, ging hij op zijn kantoor rondjes om zijn bureau lopen. Na verloop van tijd ontstond er een ingesleten paadje in zijn hoogpolig tapijt.

En zo gaat het ook met patronen die je je eigen maakt in je leven en op je werk. Gedurende de jaren slijten deze patronen heel diep in, waardoor het vervolgens heel lastig is om uit deze patronen te stappen. Want voordat je het weet, zit je weer in je oude patroon. 

Gelukkig kan het ook anders

Als geen ander weet ik hoe frustrerend het is als je vastloopt. Ik heb het zelf meerdere malen ervaren. Wat kon ik tobben, piekeren, afwegen en slecht kiezen. Af en toe heb ik dat nog. Dan gun ik mezelf een klaagminuutje of piekerkwartiertje. Met 1 verschil. Ik kies er bewust voor. Daarna ga ik uit mijn hoofd, vertrouw op mijn intuïtie en kom weer in actie. Door schade en schande heb ik geleerd het vastlopen te doorbreken. Hoe? Door naar buiten te gaan, te gaan bewegen, tijd voor reflectie te nemen en af en toe en hulplijn in te schakelen.

Met deze inzichten ben ik aan de slag gegaan. Ik heb er een programma voor ontwikkeld: Van Stress naar Werkgeluk. Tijdens dit programma gaan we bewegen en doorbreken. In de afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 100 hardwerkende professionals geholpen. Deze mannen en vrouwen gaan nu weer met energie en enthousiasme naar hun werk. Er is er precies 1 geweest waarvoor het niet werkte, maar die persoon hield niet van wandelen.

  Van Stress naar Werkgeluk Programma 

Dit is geen coachprogramma waarin je nadenkt over wat je wil, stilzit en praat. De sofa maakt plaats voor sneakers en bij slecht weer trekken we een poncho aan. Niet zweverig, maar juist met beide benen op de grond.

Door de jaren heen heb ik heel veel geleerd over hoe het brein samenwerkt met het lijf, hoe je energie kunt managen en hoe je vaste patronen doorbreekt. In dit coachprogramma deel ik mijn kennis en reik ik diverse technieken aan:

$

Je ontdekt vanuit actie wat echt belangrijk is voor jou, zodat je prioriteit geeft aan zaken waar jij beter van wordt

$

Deze ontwikkeling is positief voor iedereen. Voor jou en je familie, maar natuurlijk ook voor je werkgever

$

Je ervaart dat er meerdere wegen en manieren zijn. Jij kiest wat bij jou past zodat je niets tegen je zin hoeft te doen en zelf de regie in handen neemt

$

Je leert jouw energie te managen, zodat je op belangrijke momenten de energie hebt die jij wilt hebben en je de dingen kunt doen die jij graag doet – ook als je niet op je werk zit

$

Je kent je valkuilen en weet hoe je ermee om kunt gaan. Je trekt je minder aan van de verwachtingen van anderen

$

Je realiseert je wat belangrijk voor je is en handelt hier ook naar. Je neemt afstand van wat niet meer klopt en hebt energie om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen

$

Je hebt je energiegevers en energievreters in beeld en zorgt beter voor jezelf. Zowel op de werkvloer als thuis. Het lukt je beter om je grenzen aan te geven en je ervaart een betere balans tussen je werk en privé

$

Je staat vrolijk op en hebt weer zin in je werkdag. Je kijkt positief naar de toekomst. Je hebt richting en focus. Een helder beeld van jouw volgende stap

$

Je weet precies wat je drijfveren zijn. Waar jij van ‘aan gaat’. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je ervaart dat werken weer leuk kan zijn en hierdoor worden je prestaties ook beter

$

Je zit lekkerder in je vel. Je gelooft in wat je kunt en twijfelt niet meer aan je eigen kwaliteiten. Je voelt je zelfverzekerd en waardevol

$

Je voelt eindelijk de energie en de motivatie om je plannen om te zetten in actie

STAP VOOR STAP

Op weg naar werkgeluk

01 | Kennismaking

We starten met een telefonisch kennismakingsgesprek. Hierin kijken we wat je wilt bereiken en of er een klik is.

Wanneer je ja zegt tegen het programma en investeert in jouw werkgeluk, dan beginnen we met coachgesprekken in de buitenlucht en ben ik jouw coach, jouw spiegel en vraagbaak.

02 | Drijfveren- en kwaliteitenprofiel

We beginnen met een persoonlijk drijfveren- en kwaliteitenprofiel. Als je echt stappen wil zetten en uit de situatie wilt komen waarin je weinig energie hebt en uitgeblust thuis komt, is het handig om te weten wat voor jóu belangrijk is in het leven. Daarvoor is een drijfveren- en kwaliteitenprofiel.

Je ontvangt een online uitnodiging voor het maken van je persoonlijke My Motivation Insights kleurenprofiel. Het kleurenprofiel – in combinatie met een uitgebreid rapport – geeft je een scherp inzicht in wat je drijfveren zijn, waar je energie van krijgt en waar je allergie ligt. Het is een soort kompas van jouw kleurrijke ik.

03 | De coachsessies

Tijdens de coachsessies in de buitenlucht zul je merken dat er stoffen vrijkomen in je hoofd en je voelt de behoefte om te praten. Hoe fijn is het dat er op deze momenten iemand is die je verstaat en die je gedachten kan helpen sturen.

04 | Tussentijds contact

Word je de volgende dag wakker en denk je ‘O nee, zo en zo zit het!’

Schrijf het even op een papiertje en mail het me de volgende dag, dan kunnen we er contact over hebben. Zo heb je continu steun van iemand die je de diepte leert te begrijpen.

Het programma is voor jou geschikt als je:

5

over wilt naar echte actie en klaar bent met piekeren en loze beloftes aan jezelf

5

op zoek bent naar wie jij bent en werk dat bij jou past

5

meer vrijheid en energie wilt ervaren, zonder dat je jezelf of de ander tekort doet

Het programma is niet voor jou geschikt als je:

5

de situatie nog even wilt aanzien

5

geen actie op korte termijn wilt ondernemen

5

de situatie eigenlijk wel best vindt zoals hij nu is

Referenties

Met Petra ben ik een coachingstraject aangegaan. Bij zo’n traject moet er een klik zijn en die was er meteen. We hebben samen in kaart gebracht wat mijn doelen/wensen zijn en de rest ging vanzelf. Petra is professioneel, rustig en kan heel goed luisteren. Ze overziet het grote geheel en stelt daar de juiste vragen over.  De aanpak was vooral ook maatwerk, maar de doelen bleven helder. Het heeft me nieuwe inzichten opgeleverd en kan terugkijken op een geslaagd traject.  Ik kan Petra dan ook van harte aanbevelen als coach!Met Petra ben ik een coachingstraject aangegaan. Bij zo’n traject moet er een klik zijn en die was er meteen. We hebben samen in kaart gebracht wat mijn doelen/wensen zijn en de rest ging vanzelf. Petra is professioneel, rustig en kan heel goed luisteren. Ze overziet het grote geheel en stelt daar de juiste vragen over.  De aanpak was vooral ook maatwerk, maar de doelen bleven helder. Het heeft me nieuwe inzichten opgeleverd en kan terugkijken op een geslaagd traject.  Ik kan Petra dan ook van harte aanbevelen als coach!”

Franka Peeters | Avans Academie, relatiemanager

”Zoek je een fijn en warm persoon die zich met hart en ziel inzet voor jou, dan ben je bij Petra aan het juiste adres. Door mijn gesprekken en wandelingen met haar heb ik beter leren luisteren naar mijn lichaam en geest, wat heeft geresulteerd in een veel betere balans in mijn leven.  Ze heeft mij ondersteunt in het maken van vaak lastige keuzes en creëert nieuwe inzichten, zowel zakelijk als privé. Zakelijke en privé confrontaties, uitdagingen, onzekerheden, geen onderwerp is onbesproken gebleven. Petra gaat eigenlijk geen gespreksonderwerp uit de weg. Toch kan ze ook kritisch zijn en een spiegel voor houden.Dit is dan ook naar mijn mening het perfecte uitgangspunt is om zelf te groeien. Want om jezelf uit te dagen moet je soms door dingen heen die niet leuk zijn, niet prettig voelen, maar waardoor je wel als persoon erom kan groeien. Buiten wandelen in de natuur en een fijn gesprek zijn tevens de perfecte combinatie. Verder geeft ze mij een zeer veilig en vertrouwd gevoel en voel je na afloop van je sessie met haar de “positieve vibe” die ze aan je wil overbrengen.”
 
Stefan de Jong | Van Oord – Logistics Engineer Offshore Wind

“Op het moment dat ik al een tijdje vast liep en dacht dit lukt me niet alleen heb ik contact gezocht met Petra. Zij bood me opdrachten/tools en veel open vragen aan waarmee ik na elke coachsessie aan de slag kon. Dit alles zonder oordeel. Je kunt haar altijd vragen stellen waarna je een uitgebreid antwoord krijgt met ook weer tools om die vragen aan te pakken. Echt super fijn! Het moment waarvan ik had gedacht dat nooit zou komen is toch daar; ik ben weer enthousiast, heb keuzes kunnen maken en ga op onderzoek uit of de nieuwe inzichten bij me passen.”

Marlieke van Balkom | WW Benelux, diëtist

“ Iedere keer keek ik ernaar uit om naar de coachingsessies te gaan. Het heeft me veel gebracht. Coaching tijdens een wandeling in de natuur heb ik als erg effectief ervaren. In de natuur kun je sneller je stress laten varen. Tijdens wandelingen bespraken we situaties die mij tijdens werk, maar ook privé veel stress hebben bezorgd. Zaken als grenzen stellen, hulp vragen/niet alles zelf doen, blijven communiceren, je openstellen, tijd voor jezelf nemen zonder schuldgevoel, niet alle aapjes in de wereld op je schouder zetten, etc. zijn uitgebreid aan de orde gekomen.

Door op een andere manier naar dingen te kijken en me meer bewust te zijn van mijn eigen manier van communiceren kan ik nu veel beter met dit soort situaties omgaan, waardoor soortgelijke situaties in de toekomst minder stress zullen opleveren. Daarvoor heb ik nu diverse gesprekstechnieken geleerd en ik ben mij bewust van mijn rol in een gesprek. Ik heb inzicht gekregen in mijn communicatiepatronen en weet ze nu positief om te buigen en blijf hierbij bij mezelf. Ik weet nu ook waar ik energie van krijg en wat mij energie kost, zowel op mijn werk als privé.

Petra is een rustgevende persoon. Gebalanceerd. Weloverwogen. Ze paste de coaching aan, aan wat ik nodig had. Ze kan enorm goed luisteren en daarna de informatie ordenen. Heeft veel kennis over omgaan met stress en hoe dit te verminderen. Denk bijv. aan de ademhalingsoefeningen. Daarnaast kan ze gesprekken uitrafelen en de begeleiding geven voor een effectieve manier van communiceren”

Mariëlle Scheffer – Van Dijck | Van Oord, Academy Support

“Fijn om de gesprekken in de buitenlucht te voeren. Ik heb meer balans gevonden tussen mijn werk en privé ondanks het vele thuiswerken. Ik ben mijn huidige baan leuker gaan vinden door bewuster te worden en uitdagingen aan te gaan. Ik kan weer genieten van het moment.”

Anoniem | Avans Hogeschool, Docent Verpleegkunde en Sociale studie

Misschien moet je eerst jezelf tegenkomen, voordat je het kunt zijn” – Loesje 

Fijn dat je tot hier bent gekomen met lezen. Misschien zit je nog met twijfels of heb je nog een vraag. Hieronder heb ik een aantal FAQ vermeld. Ook jouw vraag zit er vast tussen.

Op welke locatie werken we?

We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie in Breda of omgeving. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle collega’s.

Als het regent op sneeuwt, gaat de afspraak dan door?

In principe gaat de afspraak altijd door. Bij slecht weer trek je een extra laagje of regenkleding aan en we lopen grotendeels onder de bomen. Ook heb ik poncho’s bij me die we kunnen aantrekken bij een onverwachte bui. In sommige situaties neem ik vooraf contact op te overleggen of we de afspraak door laten gaan of dat we op zoek gaan naar een ander moment.

Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?

Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.

Wat is de investering voor een coachtraject?

Tijdens de intake bespreken we aan de hand van je vraag, hoeveel gesprekken er nodig zijn. Voor studenten en jonge professionals voldoet vaak een kort en krachtig traject. Loop je al langer vast en ben je moe en futloos dan is een diepgaander traject meer passend. Voor het bepalen van de investering hanteer ik een uurtarief. Voor particulieren €85,00 per uur inclusief BTW en zakelijk €125,00 per uur exclusief BTW. We starten altijd met een vrijblijvend adviesgesprek om af te stemmen welk traject er het beste bij je past.

Welke ervaring heb jij als life- en loopbaancoach?

Mijn Post HBO registeropleiding Professioneel Coach volgde ik bij De Balansgroep in Vught. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en workshops om mezelf te blijven ontwikkelen en verdiepen. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches).

Hoe werkt de betaling?

Tijdens de intake besluiten we of we er samen voor gaan. Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Dan kunnen we ons vervolgens volledig richten op het coachprogramma.

Wordt het traject vergoed?

De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Als de coaching geheel bedoeld is voor je loopbaan en beroep dan zijn de kosten aftrekbaar bij je jaarlijkse inkomstenbelasting. De drempel is €250 euro. De kosten boven de €250 euro zijn aftrekbaar

 

Voor zzp-ers zijn de gemaakte coachingkosten in 2021 aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. Voor de ondernemer geldt geen drempelbedrag of maximum. Let er wel op dat ook hier de regel geldt dat de coaching gelinkt is aan het werk dat je uitvoert of uitoefent (of wilt gaan uitoefenen).

 

Werkgevers vergoeden vaak de kosten voor coaching van een medewerker. Voor bedrijven zijn deze kosten volledig aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen.

 

Lees verder op de website van de Belastingdienst.

Kan mijn werkgever het traject vergoeden?

Werkgevers vergoeden vaak de kosten voor coaching van een medewerker. Voor bedrijven zijn deze kosten volledig aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coaching traject, is fiscaal dus aantrekkelijk.

Help je me ook bij het vinden van een (nieuwe) baan?

Tijdens het coachtraject ontdek je wat je drijfveren en kwaliteiten zijn. Je weet waar jij van ‘aan gaat’. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen Met de opgedane inzichten, oefeningen en tips lukt het jou helemaal zelf om je ideale baan te vinden. Je hebt jouw manier ontdekt om je te presenteren, zowel op papier als in gesprekken.

Hoe ga je om met mijn gegevens?

Met alle informatie die jij mij vertrekt, zowel mondeling als schriftelijk ga ik zorgvuldig om. Ik volg de Internationale Ethische Code van de NOBCO. Ik zal nooit inhoudelijke informatie delen met jouw werkgever.

Op welke termijn ben je beschikbaar?

Ik kan meestal binnen één week een intake plannen en binnen twee weken starten.

Kan ik ook losse sessies boeken?

Ja, dat kan. Voor losse sessies hanteer ik een uurtarief. Voor particulieren: €85,00 per uur inclusief BTW en zakelijk €125,00 per uur exclusief BTW.

Andere vragen? Bel me gerust 06-11101539 of stuur me een WhatsApp bericht.

Voordat je in aanmerking komt voor dit programma wil ik graag met je kennismaken. Want het hebben van een klik met elkaar is essentieel om het programma te kunnen starten.

Wacht niet meer tot het juiste moment. Dat moment is nu. Plan een kennismakingsgesprek via onderstaande button.

Jij wilt ontdekken hoe je voortaan met plezier en focus werkt, zonder dat al je energie weglekt en je ’s avonds uitgeput op de bank hangt. Dan ga je weer ontspannen en met een lach op je gezicht aan het werk. Je komt snel in de flow en zit vol creatieve ideeën. Je voelt je waardevol en zelfverzekerd. En je zit barstensvol energie.

 Heb je ook nog wat aan je avond. Leuke dingen doen. Zin in.

Groet,

PS: Ik heb een beperkt aantal plekken in mijn agenda. Op dit moment heb ik nog 4 plekken vrij. Wil jij zo snel mogelijk beginnen en zeker zijn van een plek in mijn programma? Meld je dan nu aan en plan een tijdslot in mijn agenda voor de kennismaking.  

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×