Veelgestelde vragen

Op welke locatie werken we?

We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie in Breda of omgeving. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle collega’s.

Als het regent of sneeuwt, gaat de afspraak dan door?

In principe gaat de afspraak altijd door. Bij slecht weer trek je een extra laagje of regenkleding aan en we lopen grotendeels onder de bomen. Ook heb ik poncho’s bij me die we kunnen aantrekken bij een onverwachte bui. In sommige situaties neem ik vooraf contact op te overleggen of we de afspraak door laten gaan of dat we op zoek gaan naar een ander moment.

Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?

Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de vrijblijvende intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.

Hoe werkt de betaling?

Tijdens de vrijblijvende intake besluiten we of we er samen voor gaan. Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Dan kunnen we aan de slag.

Wordt het traject vergoed?

Nee, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. In sommige gevallen zijn de kosten aftrekbaar bij je jaarlijkse inkomstenbelasting. Echter stelt de Belastingdienst daar harde eisen aan zoals dat de coaching geheel bedoeld moet zijn voor je loopbaan of beroep.

De drempel is €250 euro. De kosten boven de €250 euro zijn aftrekbaar.

Voor zzp-ers zijn de gemaakte coachingkosten in 2021 aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. Voor de ondernemer geldt geen drempelbedrag of maximum. Let er wel op dat ook hier de regel geldt dat de coaching gelinkt is aan het werk dat je uitvoert of uitoefent (of wilt gaan uitoefenen).

Werkgevers vergoeden vaak wel de kosten voor coaching van een medewerker. Voor bedrijven zijn deze kosten volledig aftrekbaar. Naast teruggave van btw kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (Vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coaching traject, is fiscaal dus aantrekkelijk.

Lees verder op de website van de Belastingdienst.

Hoe werkt een traject voor bedrijven?

Bij voorkeur kom ik langs of maken we een wandeling voor een kennismaking en een afstemming. Natuurlijk kan dit ook telefonisch. Mijn ervaring is dat persoonlijk contact het beste werkt. Op basis van ons gesprek maak ik een offerte. De kosten voor coaching worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel zijn deze kosten voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw* kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coachingstraject, is dus fiscaal aantrekkelijk.

*M.u.v. instellingen die geen BTW in rekening brengen.

Hoe kom ik erachter of dit bij mijn medewerker past?

De medewerker heeft een vrijblijvende intake met mij. Op basis daarvan kunnen we samen de verwachtingen managen en kan worden verkend of er een match is. De coachvraag en de doelen worden gezamenlijk opgesteld en voor akkoord voorgelegd aan de werkgever. Zodat zowel voor de medewerker als de werkgever (aan wie ik rechtstreeks factureer) vooraf helder is wat er kan worden verwacht.

Op welke termijn kan ik beginnen?

Ik kan meestal binnen twee weken starten. Indien er spoed is, kan ik hier een uitzondering op maken.

Kan ik ook losse sessies boeken?

Ja, dat kan. Voor losse sessies hanteer ik een uurtarief. Voor particulieren: €85,00 per uur inclusief BTW en zakelijk €125,00 per uur exclusief BTW.

Stel me gerust een vraag

Alle vragen heb ik voorbij zien komen. Bij mij krijg je overal antwoord op. Bel me gerust of stuur me een bericht als je met vragen zit.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×