Veelgestelde vragen
Op welke locatie werken we?
We werken altijd in de buitenlucht op een (groene) locatie in Breda of omgeving. Woon jij buiten deze regio? Geen probleem. Ik verwijs je in overleg door naar een van mijn waardevolle collega’s.
Als het regent of sneeuwt, gaat de afspraak dan door?
In principe gaat de afspraak altijd door. Bij slecht weer trek je een extra laagje of regenkleding aan en we lopen grotendeels onder de bomen. Ook heb ik poncho’s bij me die we kunnen aantrekken bij een onverwachte bui. In sommige situaties neem ik vooraf contact op te overleggen of we de afspraak door laten gaan of dat we op zoek gaan naar een ander moment.
Wat nou als blijkt dat dit toch niks voor mij is?
Aan jezelf werken kan zorgen voor weerstand, zeker als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is ook niet genoeg. We gaan samen echt zoeken naar de oorzaak en hebben net zoveel aandacht voor hoe jij in de toekomst verder kunt. Mocht dit traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens de vrijblijvende intake die wij samen hebben voordat een traject start. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten.
Wat is de investering voor een coachtraject?
Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we aan de hand van je vraag, hoeveel gesprekken er nodig zijn en welk traject er het beste bij je past. Voor studenten en jonge professionals voldoet vaak een kort en krachtig traject. Loop je al langer vast en ben je moe en futloos dan is een diepgaander traject meer passend.
Hoe werkt de betaling?
Tijdens de vrijblijvende intake besluiten we of we er samen voor gaan. Als we ervoor gaan, maken we afspraken en ontvang je een bevestiging waarin ik kort samenvat wat we gaan doen en wat jouw doelen zijn. De factuur ontvang je voordat we starten. Dan kunnen we aan de slag.
Wordt het traject vergoed?
Loopbaankosten die je privé maakt, komen vanaf 2022 niet meer in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de Belastingdienst. Het STAP-budget dat de regeling vervangt, kan je enkel gebruiken voor studiekosten.
Werkgevers vergoeden vaak wel de kosten voor coaching van een medewerker. Dit is meestal een onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket of een opleidingsbudget.
Voor zelfstandig ondernemers is coaching doorgaans aftrekbaar voor de belasting.
Mocht je in between jobs zitten of je werkgever is niet bereid jouw coachtraject te vergoeden neem dan toch even contact met mij op. Samen kunnen we kijken naar eventuele andere oplossingen.
Hoe werkt een traject voor bedrijven?
Bij voorkeur kom ik langs of maken we een wandeling voor een kennismaking en een afstemming. Natuurlijk kan dit ook telefonisch. Mijn ervaring is dat persoonlijk contact het beste werkt. Op basis van ons gesprek maak ik een offerte. De kosten voor coaching worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel zijn deze kosten voor het bedrijf volledig belasting aftrekbaar. Naast teruggave van btw* kunnen de kosten volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd zonder drempel of andere beperkingen. Investeren in medewerkers voor wat betreft een coachingstraject, is dus fiscaal aantrekkelijk.
*M.u.v. instellingen die geen BTW in rekening brengen.
Hoe kom ik erachter of dit bij mijn medewerker past?
De medewerker heeft een vrijblijvende intake met mij. Op basis daarvan kunnen we samen de verwachtingen managen en kan worden verkend of er een match is. De coachvraag en de doelen worden gezamenlijk opgesteld en voor akkoord voorgelegd aan de werkgever. Zodat zowel voor de medewerker als de werkgever (aan wie ik rechtstreeks factureer) vooraf helder is wat er kan worden verwacht.
Op welke termijn kan ik beginnen?
Ik kan meestal binnen twee weken starten. Indien er spoed is, kan ik hier een uitzondering op maken.