Over Petra

Hoe het allemaal begon

Ruim 17 jaar lang zat ik stevig in het zadel binnen de bankwereld. Als lijnmanager van grote teams en stafafdelingen en als project- en verandermanager, leidde ik organisatieveranderingen binnen de continue veranderende bank omgeving.

Maar ergens onderweg voelde ik dat er iets ontbrak, iets dat mijn werk diepgang gaf. In 2011 stapten we in een nieuw avontuur met onze vier kinderen op zoek naar nieuwe ervaringen én rust in Noorwegen.

In Oslo stapte ik in een nieuwe rol als projectmanager, met de taak om een gloednieuw werkproces en systeem in Scandinavië te implementeren. Het draaide om resultaten, deadlines en ik had weinig aandacht voor hoe ik me echt voelde.

Geleidelijk aan voelde ik mijn energie wegvloeien, en begon ik te piekeren en aan mezelf te twijfelen. Maar Noorwegen had iets magisch, iets dat me aanspoorde om diep in mezelf te kijken. Met mijn notitieboekje in de ene hand en de prachtige Noorse natuur als mijn inspiratiebron, ging ik wandelen en hardlopen. Ik zocht ook professionele hulp om te ontdekken wat ik nodig had om weer van mijn werk te genieten.

Dat was het keerpunt

Een reis naar binnen en buiten

En toen gebeurde er iets bijzonders: ik realiseerde me dat ik niet alleen rust zocht, maar ook een dieper begrip van wie ik was en wat ik echt wilde in mijn carrière.

Bij terugkomst in Nederland besloot ik mijn eigen coachingbureau in de buitenlucht te starten, in het schilderachtige Mastbos van Breda. Ik zet beweging in voor persoonlijke groei en werkgeluk.

Het is een mooi avontuur, van de bankwereld naar de buitenlucht, en ik ben oprecht dankbaar voor de kans om jou te begeleiden op jouw pad naar werkgeluk en om een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ik kan met trots zeggen dat ik elke dag met een glimlach in de natuur sta, klaar om je te ondersteunen in je persoonlijke groei en welzijn.

Na mijn studie Veranderkunde aan de Universiteit van Tilburg en ruim 20 jaar ervaring binnen de financiële wereld in zowel Nederland als Scandinavië, volgde ik in 2007 bij de Balansgroep de Post HBO registeropleiding Professioneel Coach. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en ben sindsdien voor mezelf begonnen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en verdiepen, daarom volg ik regelmatig opleidingen en workshops.

Mijn werk en passie in één

Je zou wel kunnen zeggen dat ik verslaafd ben aan wandelen en hardlopen. De dag wandelend of hardlopend starten, wandelen tijdens mijn afspraken, het hoort allemaal bij mijn dagelijkse routine. Wandelen maakt mijn hoofd leeg, brengt me tot rust en de beste ideeën ontstaan tijdens het wandelen. Het geeft me niet alleen fysieke energie, maar ook mentale helderheid. Het is mijn manier om even te ontsnappen aan de hectiek van de dag en weer in contact te komen met mezelf en de natuur. Coaching in de buitenlucht voegt een extra dimensie toe aan het coachproces, waardoor je niet alleen mentaal en emotioneel, maar ook fysiek in beweging komt.

Werkgerelateerde vraagstukken

Tijdens de coaching met mij ontdek je hoe je jouw veerkracht kunt vergroten, je drijfveren kunt benutten en hoe je hierdoor werkstress kunt verminderen. Door mijn werkwijze krijg je inzicht in wat je op een bepaald moment in je leven nodig hebt om een gezond evenwicht tussen werk en privé te houden. Samen ontdekken we wat bij jou past, zodat je met nieuwe energie en focus aan de slag kunt gaan.

 “Samen zetten we stappen naar jouw werkgeluk!”

Mijn kenmerkende eigenschappen als coach

Mijn aanpak staat voor maatwerk, beweging, diepgang, creativiteit en actiegerichtheid. Samen gaan we de natuur in om te ontdekken wat je nodig hebt om weer met nieuwe energie en focus aan de slag te kunnen gaan.

Je voelt je misschien overvraagd, kunt geen ‘nee’ zeggen en vindt het lastig om de balans tussen werk en privé te vinden. Ik help je de ontbrekende puzzelstukjes te vinden en de uitdagingen waarmee je worstelt aan te pakken.

Door coaching ontdekken we samen wat jij echt belangrijk vindt en waar jij van ‘aan’ gaat.

Wil jij met jouw werkgeluk aan de slag of het werkplezier in je team vergroten? Neem dan contact met mij op, dan plannen we vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×